Blijf op de hoogte; Word lid!

Vul hier je e-mail adres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Je ontvangt regelmatig het laatste nieuws over de RJF.

E-mailadres *:
 
Inschrijven


Wij zijn te volgen op Facebook

Nieuws

  Laatste ontwikkelingen

  In 2016 werd de kraamkliniek van Ndlovu gesloten en door de Zuid-Afrikaanse overheid voortgezet. Een positieve ontwikkeling, want inmiddels heeft Hugo Tempelman bij de Zuid-Afrikaanse overheid erkenning gekregen als specialist op het gebied van HIV/Aids.

  Een logisch vervolg voor ons was om de zelfredzaamheid van deze kinderen, veelal wees omdat hun ouders wel aan HIV/Aids zijn overleden, te bevorderen.

   

  Profi's voor Profi's
  Op dit moment geven we een aantal gemotiveerde en talentvolle koorleden, geselecteerd door Hugo Tempelman en Ralf Schmitt (dirigent van het Ndlovu Youth Choir) de kans een opleiding te volgen met uitzicht op een baan, zodat zij zichzelf en familie in onderhoud kunnen voorzien. Dan gaat het om banen in de zorg, bouw, onderwijs, natuurbehoud (ranger) etc. 

  De opleidingen worden gefinancierd door ondernemers uit Oosterhout en omgeving, die in de branche werkzaam zijn waarin de studenten worden opgeleid. Maar het gaat niet alleen om financiële steun. Met de huidige communicatiemiddelen kunnen de studenten ook gecoacht worden en bij de ondernemers terecht met hun vragen.


  Studenten

  Op dit moment zijn de volgende studenten begonnen met hun opleiding:

  Aleck Mkhonza

  Aleck en zijn familie leven van een arbeidsongeschiktheidsuitkering van zijn moeder, circa € 100,00 per maand. Aleck is niet in staat geweest om een baan te verkrijgen en doet vrijwilligerswerk bij een lokale school en bij het koor van Ndlovu Youth Choir. Hij grijpt elke mogelijkheid aan om werk te verkrijgen.

  Aleck volgt nu een opleiding tot vrachtwagenchauffeur. Deze opleiding wordt gefinancierd door Verkeersschool Willem Verboon uit Oosterhout. De totale kosten bedragen circa € 500,00.

    

  Johannes Moimane

  Johannes en zijn oudere zus Nani en jongere broer Alfred wonen in een Ndlovu Huis voor wezen. Tot voor kort studeerde Johannes voor Elektriciën maar omdat de overheid de laatste termijn vergat te betalen kon Johannes zijn school niet afmaken. Hij heeft diverse banen gehad, van werken bij een boer, werken in een mortuarium tot het verkopen van chips. Zijn droom is het behalen van zijn elektriciën diploma zodat hij kan gaan werken om zichzelf en zijn zus en broertje te onderhouden en hun opleiding te financieren. Inmiddels is Johannes bezig met zijn laatste schooljaar. Wij zoeken nog een sponsor! De totale kosten van dit laatste jaar bedragen circa € 3.500,00 (de kosten zitten vooral in transport, accommodatie en levensonderhoud vanwege de afstand).

   

  Keaobaka Makanyane

  Deze jongedame was 12 jaar oud toen ze "ontdekt” werd en in de film "Life above all” een rol mocht spelen. Hoewel een rol, eigenlijk speelde ze zichzelf…..Hiervoor heeft ze wel een filmprijs ontvangen. Door financiële beperkingen heeft ze geen studie kunnen volgen. Nu doet ze vrijwilligerswerk aan de Ndlovu Drama Club als instructrice. Haar droom is lerares worden. Inmiddels volgt ze een éénjarige opleiding waarmee ze aan volwassenen les mag geven. De totale kosten van deze éénjarige opleiding bedragen circa € 2.000,00. Ook hier zitten de kosten vooral in transport, accommodatie en levensonderhoud.

   


  « Overzicht

We willen helpen, we kunnen het
en gaan het doen ook!